Echipa ‘Hercules’

PROIECTspeologie v2 site

Determinarea concentraţiilor constituenţilor majori din apele subterane de la Băile Herculane
Coordonator CSI dr. Constantin MARIN

 

Proiectul propus se află în legătură cu proiectul RESILTHERM (PN-II-PT-PCCA-2011-3.1-1619), din cadrul programului Parteneriate finanţat de UEFISCDI.

Scopul principal al proiectului RESILTHERM (REZILIENŢA SISTEMELOR HIDROTERMALE FAŢĂ DE PERTURBĂRI ANTROPICE ŞI NATURALE.

Studiu de caz: ZĂCĂMÂNTUL TERMOMINERAL SULFUROS DE LA BĂILE HERCULANE), îl reprezintă înţelegerea fundamentală a modului în care sistemele hidrotermale se comportă atunci când sunt supuse unor perturbări naturale şi antropice externe, precum şi de a evidenţia şi cuantifica acei parametri fizici, chimici şi microbiologici care pot da o măsură a rezilienţei acestora (http://www.resiltherm.iser.ro/).
Proiectul “Determinarea concentraţiilor constituenţilor majori din apele subterane de la Băile Herculane” include realizarea unei baze de date chimico-analitice privind compoziţia apelor subterane aferente zăcământului termomineral de la Băile Herculane, precum şi interpretarea rezultatelor experimentale obţinute în funcţie de condiţiile hidrogeologice locale.
Datele experimentale vor fi obţinute prin utilizarea unor tehnici analitice cunoscute, amintite şi în manualele de liceu. Astfel, se va face apel la analiza volumetrică, atât cu indicarea vizuală a punctului final al titrărilor, cât şi electrometrică, analiza spectrofotometrică în vizibil şi la spectrometria atomică de emisie în flacără. Un element important în desfăşurarea proiectului va fi calcularea erorilor de analiză. În final se va urmări distribuţia spaţială a valorilor de concentraţie determinate, precum şi corelarea acestora cu diverşi parametri fizici, fizico-chimici şi de compoziţie ai apei subterane studiate, obţinuţi în cadrul proiectului Resiltherm.
Proiectul se va finaliza printr-o prezentare power-point a metodelor de determinare a concentraţiilor constituenţilor majori determinate în apele subterane de la Băile Herculane, a valorilor datelor experimentale dobândite şi relevarea celor mai importante corelaţii găsite. În acest fel se va putea obţine o imagine mai clară asupra caracteristicilor zăcământului termomineral.

Despre echipa HERCULES

Crangașu Adrian                  Preda Andreea Daniela                          Ștefănescu Petru Bogdan

Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’

Crangașu Adrian

Îmi place să studiez biologia și am planuri de a urma Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Înca nu am hotărât o orientare către un anumit domeniu, însă planul de viitor prezent este cel menționat anterior. Mai sunt interesat și de orice înseamnă tehnologie și IT. Am hotărât să particip în acest proiect căci mă va ajuta într-o mai bună înțelegere a anumitor noțiuni de chimie.

Preda Andreea

Sunt încântată să mă implic în cât mai multe activități atât pentru dezvoltare personala cât și pentru a mă relaxa într-un mod distractiv și îmi place să experimentez de fiecare dată când am ocazia, ceva nou. Îmi place să dansez, am participat la câteva concursuri de dans aerobic, flashmoburi, iar pe lângă distracție, am avut oportunitatea de a cunoaște și noi oameni.
Mă fascineaza astronomia si lumea subacvatica; Muzica, plimbarile, inotul, natura, fotografia, filmele, cartile.
Îmi doresc să încerc întotdeauna să devin puțin mai bună decât sunt în prezent, principală mea dorintă fiind să progresez și nu neaparat să ating perfecțiunea. Consider că orice este posibil și că fiecare zi este o șansă pentru un nou început. Doresc să urmez o facultate, nu m-am hotărât înca pe care, să am un job stabil și în primul rând, să mă pot descurca pe cont propriu, fără să depind de alții. Vreau să învăț să cânt la un instrument muzical, în special pianul m-a atras dintotdeauna, să călătoresc și să captez amintiri din fiecare loc, alături de oameni dragi.

Ștefănescu Petru Bogdan
Pasiuni: Astronomie, cosmologie, genetica, fiziologie, istorie.
Motivația de a cunoaște mai multe și de a răspunde la întrebări fundamentale ale umanității. Obiectiv: Urmarea Facultății de Medicină ‘Carol Davila’ si specializarea pe medicină estetica și cercetare genetică.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*