Conferinta Altfel 5

header

 CONFERINTA ALTFEL 5

Anul trecut în noiembrie 2014 am început călătoria noastră din cadrul proiectului 5Licee, 5Institute de Cercetare, ca o urmare firească a evenimentului Noaptea Europeană a Cercetătorilor 2014.

Participantii la proiectul 5 LICEE, 5 INSTITUTE sunt peste 50 de elevi inscrisi in echipe, 15 profesori coordonatori, și 15 reprezentanti ai institutelor de cercetare. În cadrul Săptămânii Altfel, îm zilele de 07 si 08 aprilie 2015, elevii înscriși în proiect se vor reîntâlni pentru a discuta statusul proiectelor dupa 4 luni de lucru și să capete idei proaspete pentru finalizarea lor și pregatirea pentru prezentarea rezultatelor în cadrul evenimentului Noaptea Europeană a Cercetătorilor 2015.

Sub conceptul #researchers4humanity activitățile desfășurate vor uni oamenii dincolo de granițele vârstei, în căutarea unor răspunsuri la întrebări simple, pe care ulterior să le dezvăluie printr-un limbaj pe înțelesul tuturor.

Colegiile Naționale participante sunt: Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Colegiul National Mihai Viteazul, Colegiul National Mihai Eminescu, Colegiul National Gheorghe Lazar, Colegiul National Grigore Moisil

Institutele de cercetare participante sunt: Institutul Național de Cercetare în Sport, Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” al Academiei Române, Observatorul Astronomic al Academiei, Institutul Național de Speologie, Institutul de Științele Educației.

Prima zi, 7 aprilie, va fi dedicată readucerii aminte a echipelor de tineri și în ce domenii de cercetare studiază. Ziua se va termina cu o  discuție cu Alexandru Caragea, cercetător fizician, despre specificitățile comunicării subiectelor de știință față de publicul larg.

A doua zi, 8 aprilie, tinerii se vor întâlni cu cațiva vorbitori care activează în cele 5 domenii (sport, antropologie, speologie, educație și astronomie):

  • Cristina Cristea, CROS Universitatea Alternativă
  • Bogdan Popescu, CUBE Training
  • Vlad Dumitrescu, IAcuSTELE
  • Paul Calin, LiberInMiscare
  • Florin Ghinda, RomaniaPozitiva
  • Cristian Lascu, speolog, fondator al cluburilor de speologie Focul Viu si GESS

Locația evenimentului de lansare: IMPACT HUB, Str. Halelor nr 5, et 2, intre orele 15,00-20,00

Despre 5 licee, 5 Institute

Proiectul este la prima ediție și este organizat de Asociația INVENIO în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București si cu susținerea IMPACT Hub și Austral Papetărie.

Despre Noaptea Cercetătorilor

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment finanțat de către Comisia Europeană, prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie. Evenimentul își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Primul eveniment european Noaptea Cercetătorilor a fost organizat în 2005 şi a atras până acum 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Ediția 2013 a atras peste 40.000 de vizitatori în România.

Noaptea Cercetătorilor 2014-2015 este organizată în România, sub egida Uniunii Europene, echipa #Researchers4Humanity  fiind compusa din Asociația Invenio, Target Active Training, Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport.

 

Mai multe informații:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*