Echipa ‘LZR’

sport v2 site

Tema proiectului nostru este menținerea echilibrului in timpul purtării unui aparat, asemănător cu o pereche de ochelari, proiector de imagini și situații. Acestea au ca scop deconcentrarea purtatorului.

Obiectivul nostru este să aflăm în ce măsură, de la individ la individ, variază puterea de concentrare în timpul intervenției intense a unor factori exteriori.

Despre echipă

          Teodora Argintaru                      Catălina Poenaru                        Aneliese Ionescu

Colegiul Național ‘Gheorghe Lazăr’

Echipa ”LZR” este formată din trei eleve ale Colegiului National ”Gheorghe Lazăr”. Teodora Argintaru, Catălina Poenaru și Aneliese Ionescu sunt colege de clasa, la profilul matematică- informatică.

Cum a început totul? Ei bine, diriginta noastră este profesoară de Educație Fizică, așa că, undeva prin luna octombrie, ne-a invitat să participăm la programul ”5 licee, 5 institute”, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare pentru Sport. Am acceptat toate trei, deși eram destul de nedumerite despre ceea ce va urma să facem.

Lansarea proiectului, însă, ne-a oferit mai multe informații. După cateva săptămani ne-am întâlnit cu cercetătorii. Ne-au fost propuse trei sugestii pentru tematica viitorului proiect. A fost destul de greu să ne decidem, pentru că fiecare dintre noi voia altceva, și pentru ca toate temele erau atrăgătoare. Din fericire, ne-am hotărât asupra biomotriei.

Programul ”5 licee, 5 institute” reprezinta, pentru noi, o oportunitate de a ne însuși noi cunoștințe, de a cunoaște specialiști din domeniile care ne intereseaza, de a colabora cu aceștia, dar nu în ultimul rând de aprofunda în detaliu subiecte care ne atrag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*