Echipa ‘MĂR’

 

PROIECTspeologie v2 site

Investigarea biodiversităţii comunităţilor microbiene din ecosistemul Peşterii Movile (Microdiversit)

Coordonator CS III dr. Alexandra Hillebrand

Peştera Movile, localizată la marginea Municipiului Mangalia (jud. Constanţa) adăposteşte un ecosistem cu totul special, prin aceea că este aproape complet izolat de suprafaţă, şi deşi aportul de materie organică din exterior este nesemnificativ, ea adăposteşte o biocenoză extraordinar de bogată ca număr de specii, structurată pe neaşteptat de multe niveluri. La baza piramidei trofice din Peştera Movile s-a demonstrat că stau producători primari capabili să sintetizeze compuşi organici prin procesul de chemosinteză, pe baza energiei rezultate în urma reacţiilor de oxido-reducere ale compuşilor anorganici furnizaţi de apa sulfuroasă din peşteră şi a CO2 existent în mediu.

Scopul proiectului constă în identificarea prin metode moleculare a principalelor grupe de microorganisme prezente în peşteră.

Metodologie. Metode de biologie moleculară clasice (izolare ADN din biofilm microbian şi sediment, cu ajutorul kit-urilor de extracţie, vizualizarea ADN prin electroforeză în gel de agaroză; amplificarea genelor specifice prin metoda PCR)

Rezultate aşteptate. evidenţierea prezenţei principalelor grupe de microorganisme procariote şi eucariote din biofilm microbian şi sediment.

 

Despre echipa MĂR

Mălina                                               Raluca                                                     Ăndrei        

Echipa noastră este formată din trei membri: Mălina, Raluca şi “Ăndrei”. Suntem, dacă se poate spune, “sarea şi piperul”. Ne temperam reciproc astfel încât toate proiectele noastre au o finalitate de care noi suntem întotdeauna mândri. Cum am aflat de speologie? Doamna noastră profesoară de geografie ne-a introdus în această ştiinţă care a devenit în scurt timp o pasiune. Ne place ceea ce facem în cadrul acestei activităţi. Ne place să lucrăm ca o echipă, dar mai ales să împărtăşim pasiunile noastre comune: biologia, chimia şi chiar şi fizica.

Chiş Raluca Ştefania este elementul rațional, spiritul diplomatic al echipei. Îi place foarte mult să citească, iar cei apropiaţi ştiu că este cinefilă. Ştie să asculte, cu alte cuvinte are răbdare, iar această caracteristică este vitală când avem de-a face cu activităţi precum separatul ADN-ului la speologie.

Angelescu Andrei este scepticul de serviciu. El este elementul zen (precum şi cel care a avut ideea numelui echipei, aşadar Ăndrei este şi cel care destinde amosfera). Pasiunea lui este muzica, dar îi place şi să îşi petreacă timpul vizionând seriale. Spune despre sine că nu pierde niciodată, drept pentru care toate proiectele lucrate împreună au fost un real succes.

Achinca Mălina Andreea este „zâmbetul” echipei şi sunt foarte puţine momentele în care ea să nu încerce să îi binedispună pe cei din jurul ei. Acesta este unul dintre multele secrete (către reuşită) ale echipei. Echipa este epecială pentru că noi, membrii ei, ne completăm reciproc. Rezultatul? Voie bună şi proiecte reuşite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*